Flæskesteg med det hele, tilberedt på en Kamado-grill

Stekt fläsk med allt, kokt på en Kamado-grill

Här är ett recept på stekt fläsk med allt:

Ingredienser:

  • 1- 1,2 kg stekt fläsk med skal
  • Salt
  • Peppar
  • Japp - bara salt och peppar :)

Instruktioner:
  1. Förbered Kamado-grillen på indirekt värme och stabilisera temperaturen vid 180-200 grader Celsius.
  2. Strö mycket salt över skalet och gnid det väl i spåren. Krydda också resten av fläsksteken med salt och peppar.
  3. Pensla det stekta fläsket med olivolja för att ge skalet en extra krispig och gyllene yta.
  4. Lägg en droppbricka eller foliebricka under grillstället för att fånga fett och juice från fläsksteken.
  5. Lägg fläsksteken på grillstället eller på rottiseri på indirekt värme och stäng locket på grillen. Låt den grilla ca.  1,5 timmar tills den är genomstekt och skalet är krispigt.
  6. Ta bort fläsksteken från grillen och låt steken vila i 10-15 minuter innan du skär i skivor.
  7. Servera stekt fläsk skuren i skivor med krispigt skal, kokt potatis och sås. Traditionellt serveras stekt fläsk med brynt potatis, rödkål och pickles.

Njuta!
                      Tillbaka till blogg

                      Lämna en kommentar