Här är ett recept på stekt fläsk med allt:
Ingredienser:
- 1- 1,2 kg stekt fläsk med skal
- Salt
- Peppar
- Japp - bara salt och peppar :)
Instruktioner:
- Förbered Kamado-grillen på indirekt värme och stabilisera temperaturen vid 180-200 grader Celsius.
- Strö mycket salt över skalet och gnid det väl i spåren. Krydda också resten av fläsksteken med salt och peppar.
- Pensla det stekta fläsket med olivolja för att ge skalet en extra krispig och gyllene yta.
- Lägg en droppbricka eller foliebricka under grillstället för att fånga fett och juice från fläsksteken.
- Lägg fläsksteken på grillstället eller på rottiseri på indirekt värme och stäng locket på grillen. Låt den grilla ca. 1,5 timmar tills den är genomstekt och skalet är krispigt.
- Ta bort fläsksteken från grillen och låt steken vila i 10-15 minuter innan du skär i skivor.
- Servera stekt fläsk skuren i skivor med krispigt skal, kokt potatis och sås. Traditionellt serveras stekt fläsk med brynt potatis, rödkål och pickles.
Njuta!